AA 4AI Integrirani ojačevalec

Audio Alto serija 4 odraža dodaten trud in znanje pri zasnovi ojačevalca, saj predstavlja z vgrajenimi elektronskimi cevmi precej drugačno rešitev. Rezultat te nove zasnove in konstrukcije je njena elegantna oblika ter posebna zasnova ojačevalnih stopenj. Zvok, ki je rezulatat zasnove brez globalne povratne zanke, z uporabo lokalnih hitrih korekcij, zasnova, ki predstavlja rdečo nit Audio Alto konceptov omogoča natančeno, prijeteno in naravno reprodukcijo vseh zvrsti glasbe.

AA 4AI je integriran ojačevalnik. Ojačevalnik je modularno zasnovan, omogoča vstavljanje različnih vhodnih modulov (npr. Phono RIAA MM/MC itd.). AA 4AI napajanje je realizirano z 150VA toroidskim transformatorjem z elektrostatičnim in magnetnim oklopom. Napajalna napetost ter ogrevanje vacumskih cevi je časovno nadzorovano za optimalno delovanje in za podaljševanje njihove življenjske dobe (tudi več kot 4000 ur). Enota ima vgrajen digitalni prikazovalnik časa, ki prikazuje pretečeni čas vakuumskih cevi v urah.

Vse ojačevalne stopnje delujejo v klasi A oz. v gibljivi klasi A. Vhodni sklopi so realizirani z nizkošumnimi vezji z izredno majhnimi harmoničnimi popačenji. AA 4AI uporablja dve posebni ojačevalni tertrodi, katerim delovno točko deloča tokovni izvor. Vakumski cevi sta NOS proizvajalca Telefunken iz 60/70 let. Izbrana vacumska cev 829B (SR4451/3) sodi med zelo robustne dvojne trtrode, ki omogoča optimalno krmiljenje z avdio signalom in ki zagotavlja nizko vhodno kapacitivnost, nizko napetostno krmiljenje, visok delovni tok, nizko izhodno impedanco in zelo nizke stopnje popačenj, tudi brez negative povratne zanke.

AA 4AI je ročno izdelan in vse komponente so testirane pred montažo.